You are currently viewing Mind Me esittelyssä: Marianne

Mind Me esittelyssä: Marianne

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Mind Me

Mind Me esittelyt jatkuvat ja nyt vuorossa Marianne! Näiden kysymysten ja vastausten seasta toivottavasti löytyy jokin uusi oppi myös Mariannen osalta. Pidemmittä puheitta esittelyihin:

1. Mitä teet ensimmäisenä, kun tulet töihin? 

Keitän kahvia. Ja laitan valot päälle, jos porukka työskentelee toimistolla pimeessä 😀 Sen jälkeen availen kalenterin ja sähköpostin, ja alan laskeutua työntekoon. Saatan myös selailla Linkkaria ekat 10 min! 

2. Miten kuvailisit tyypillistä työpäivääsi? 

Päivät on kyllä todella vaihtelevia! Näin pienessä yrityksessä joutuu toteuttaan aika montaa roolia, joten päiviin voi kuulua projektin työstämistä, valmentamista, myyntiä, sisällöntuotantoa, puheluita, viestiin vastaamista, sisäistä kehittämistä, laskutusta… Parhaimmillaan ei nämä kaikki samassa päivässä, vaan sais keskittyä yhtenä päivänä esimerkiksi vain projektin toteuttamiseen ja vaikka viestien purkamiseen, toisena myyntiin ja sisällöntuotantoon. Useimmin on kuitenkin aika montaa laatua tehtäviä samana päivänä.  

3. Miten tykkäät rentoutua? 

Tykkään tosi paljon saunoa ja talvisin käyn myös avannossa. En oo toistaiseksi löytänyt mitään rentouttavampaa komboa. Myös liikuntaa tulee harrastettua ja musta huomaakin nopeesti jos en oo päässyt liikkumaan – se alkaa näkyä turhautumisena. Myös ihan sohvalla loikoilu ja Netflixin tuijottaminen onnistuu todella luontevasti. Viikonloppuisin nautin myös päikkäreistä. 

4. Mikä saa sinut ärsyyntymään? 

Muiden pienentäminen ja ylimielisyys.  

5. Mistä työssä saavuttamastasi asiasta olet erityisen ylpeä? 

Oon ylpeä ylipäätään siitä, että uskallettiin lähteä luomaan omaa liiketoimintaa sellaisten asioiden ympärille, jotka koetaan aidosti tärkeiksi ja merkityksellisiksi. Ylpeyden tunteita tuo myös hyvät palautteet asiakkailta ja niistä erityisesti se, että meidän tekemällä työllä koetaan olevan aitoa vaikutusta. Usein tämän vaikutuksen pystyy myös itse näkemään ihmisistä ja se on todella palkitsevaa. 

6. Mistä piirteestä pidät erityisesti itsessäsi? 

Huumorintajustani ja kyvystäni olla läsnä vuorovaikutustilanteissa. Oon saanut positiivista palautetta siitä, että ihminen kokee tulevansa kuulluksi mun seurassa, ja siitä kannan ylpeyttä. Nautin tosi paljon syvällisistä keskusteluista, mutta vastapainoksi tarvin kevyttä ja rentoa tunnelmaa, joten siksi myös huumori on mulle todella tärkeää. Koen, että voin olla täysin oma itseni vasta kun saan letkautella vitsejä! 

7. Jos saisit matkustaa mihin tahansa, mihin matkustaisit? 

New York on ollut listalla jo niin pitkään, että se tuli ekana mieleen. Myös Australia ja Uusi-Seelanti olisi upeaa nähdä jossain vaiheessa. Rakastan matkustelua ja paljon on vielä nähtävää ja koettavaa! 

8. Jos saisit luopua yhdestä asiasta arjessasi, mikä se olisi? 

Ruokakaupassa käynti (toki nyt jo käytän noutopalvelua 😀), arkena ruuan laittaminen ja astianpesukoneen tyhjentäminen. Sori tuli kolme 😀 

9. Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? 

Eläinlääkäri ja opettaja. Rakkaus eläimiä kohtaan on säilynyt, mutta tuota työtä en pystyisi tekemään. Mua alkaa huimata jos näen esim. paljon verta. Sen sijaan opettaja jossain määrin toteutuukin tässä valmentajan ammatissa! Tein pienenä kokeita mun kavereille ja tarkastelin/arvioin niitä. Ihme kyllä nämä ystävyyssuhteet on säilyneet tästäkin huolimatta 😀 

10. Jos saisit muuttaa työelämässä mitä tahansa, mitä muuttaisit? 

Muuttaisin suorittamisen ihannointia. Romantisointia sitä kohtaan, että enemmän on aina parempi ja kellon ympäri töiden tekeminen on joku sankarillinen teko. Toisaalta muuttaisin myös merkityksellisyyspuhetta, koska ajattelen että se asettaa järkyttävät paineet löytää työelämästä suuri merkitys ja “se oma juttu.” Merkityksellisyys on niin henkilökohtainen juttu, ja toisaalta on myös tosi ok, että työelämän merkitys on vaikka yksinkertaisesti mahdollistaa (taloudellisesti) kaikki muu elämä.   

Bonuskysymys: Valmentajan vinkki lomalaisille 

Mun vinkki on, että älkää noudattako mitään vinkkejä! 😀 No jos kuitenkin yksi.. Pohtikaa mahdollisimman rehellisesti sitä, mikä on itselle mukava tapa viettää lomaa. Joka juttuun ei tarvi sanoa kyllä, vaikka olisi nyt enemmän aikaa. Ei myöskään tarvi ahdistua muiden lomakuvista ja -tekemisistä silloinkaan, kun oma halu on vaan esimerkiksi lepäillä sisällä vaikka ulkona aurinko paistaa. Uskaltakaa tehdä lomastanne juuri omannäköinen! Rentouttavaa kesää kaikille!