You are currently viewing Mind Me esittelyssä: Mona

Mind Me esittelyssä: Mona

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Mind Me

Millaiset tyypit on vaikuttamassa Mind Men takana? Näiden blogiesittelyiden jälkeen tiedätte toivottavasti meistä molemmista jotakin uutta! Ensimmäisenä esittelyssä on Mona ja tässä kysymykset vastauksineen:

1. Mitä teet ensimmäisenä, kun tulet töihin? 
Kalenterini toimii työlistanani, joten aloitan päivän avaamalla sen. Mikäli minulla on muiden kanssa tapaamisia, ajastan herätyskellon herättämään, kun pitää alkaa siirtymään tai valmistautumaan tapaamiseen. Ilman tätä on vaarana, että en huomaa ajan kulkua. 

2. Miten kuvailisit tyypillistä työpäivääsi? 
Vaihtelevaa, josta pidän todella! Toisinaan on myyntipainotteista, toisinaan projektipainotteista. Pidän nykyään kummastakin. Välillä on tiukemmat aikataulut, välillä taas pystyy rakentamaan päivänsä oman flown mukaan. Tärkeää on, että ruuhkaisen ajatteluni vastapainoksi mahdollistuu tarpeeksi keskeytyksetöntä tekemistä ja omaan tahtiin tekemistä. Siksi teen töitä aika paljon kotoa käsin, vaikka toimiston ihmisistä kovasti pidänkin.

3. Miten tykkäät rentoutua? 
Henkireikä on musiikin kuuntelu ja kävelylenkit. Musiikki on mun turvapaikka silloin kun voimavarat ei riitä sosialisointiin, joka on muutoin mulle sielunruokaa. Ystävät on toisin sanoen mulle hyvin tärkeitä ja pidän yhtenä arvojani lähimmistä tavoitteistani, että pystyn viettämään aikaa heidän kanssaan. Pelailu itse rakentamalla tietokoneella (Apex Legends suosikki) pelikavereiden kanssa rakas harrastus. Niin ja unohtamatta tietenkään moottoripyöräilyä! 

4. Mikä saa sinut ärsyyntymään?
Ilkeily ja häikäilemätön oman edun tavoittelu. Se jos joku satuttaa toistuvasti toisia, eikä ole valmis tarkastelemaan käytöstään. Se, että ei huomioi suuremmassa kuvassa tekojaan ja tavoittelee ensisijaisesti vain omaa pärjäämistä ja hyötyä vs. yhdessä onnistumista ja pärjäämistä.

5. Mistä työssä saavuttamastasi asiasta olet erityisen ylpeä? 
Ainakin siitä, että meille on kerrottu, että nämä edistämämme asiat ovat välttämättömän tärkeitä, mutta niitä ei olisi ilman meitä saatu vietyä eteenpäin. Eli ei ollenkaan turha olo sellaisen kommentin jälkeen. Myös sellainen vilpitön ja aivan yksinkertainen kiitos. Kun se sanotaan sopivalla äänenpainolla ja sanojan silmistä näkee, kuinka syvästi sitä tarkoittaa, on kolahtava vaikutus joka ikinen kerta. 

6. Mistä piirteestä pidät erityisesti itsessäsi? 
Heh, onneksi tässä on oppinut kehumaan, kun sitä pyytää niin paljon muiltakin. Mulle tärkeimmäksi toistuvaksi kohteliaisuudeksi on noussut viime vuosina “sun kanssa voin olla oma itseni”. Pidän siis itsessäni siitä, että ilmeisesti onnistun välittämään hyväksyntää ja luottamusta ympärilläni oleviin ihmisiin, jotta heidän ei tarvitse esittää olevansa jotain muuta kuin ovat. Minulle yksi tärkeimmistä arvoista on aitous, joten ymmärrän hyvin miksi kyseinen kohteliaisuus uppoaa syvästi. 

7. Jos saisit matkustaa mihin tahansa, mihin matkustaisit? 
Japani, Alankomaat, Kanada ja Uusi-Seelanti! Islanti kiinnostaa myös. Ja tietty uudestaan Kaliforniaan, siellä jäi juttu kesken. Montako tähän saa sanoa? 

8. Jos saisit luopua yhdestä asiasta arjessasi, mikä se olisi? 
Luopuisin ilman muuta sellaisista hetkistä, kun on tehnyt liian tiukan agendan jollekin päivälle, joka johtaa siihen, että työpäivä venähtää. Eli vastaukseni on ehdottomasti epärealistisesta suunnittelusta! 

Ja nyt heti vastattuani ihmettelen, että miksi mulla tulee mieleen vasta tämän jälkeen, että kaupassakäynnistä, pyykkäämisestä ja siivouksesta. Valitsen silti ensimmäisen vastaukseni, koska se on hyödyllisempi kokonaiskuvassa. 

9. Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi? 
Mulla ei ollut koskaan unelma-ammattia ja muistan poteneeni siitä huonoa omatuntoa. Mulle kyllä sanottiin, että musta tulee taiteilija, koska piirsin paljon, mutta en oikein koskaan uskonut siihen kertomukseen. 

10. Jos saisit muuttaa työelämässä mitä tahansa, mitä muuttaisit? 

Lakkauttaisin kestämättömät ja epäeettiset toimintatavat. Haluaisin nähdä kuinka moni useampi voisi olla osallinen työelämässä ja tätä kautta tiiviimmin yhteiskunnassa selvästi tunnustettuna toimijana. Sellaisen työelämän minä haluisin nähdä. 

Bonuskysymys: Valmentajan vinkki lomalaisille 

Jos tunnet itsesi aidosti hyvin, niin pystyt todennäköisemmin lomailemaan siten, että palaudut. Toisille tarpeen on totaalinen offline, toisille on ok olla available. Tai jotain siltä väliltä. Tärkeintä on että tiedät itse miksi teet kuten teet . 

Mä hyödynnän irtiotossa maisemanvaihdosta ja mahdollisuutta pysähtyä (sekä fyysisesti että henkisesti). Maisemanvaihdoksen voi tehdä tekemällä arjesta poikkeavissa ympäristöissä arjesta poikkeavia asioita

Toisin sanoen reissu ulkomaille itseä arveluttavan kirjan kanssa tai kotikaupungissa uudelle lenkkipolulle meneminen jonkun puolitutun kanssa voivat kumpikin toteuttaa tuota maisemanvaihdosta. 

Kannattaa myös päättää, että mitkä muutamat jutut (aktiiviset ja rentouttavat) on sulle tärkeitä toteuttaa ja miksi. Tekemistä kannattaa olla sopivasti: vaaka-asennossa punkassa 4 viikkoa on liikaa, mutta niin on pää kolmantena jalkana sama aika juokseminenkin.