You are currently viewing Asiakastarina: Mind Me x Hubble

Asiakastarina: Mind Me x Hubble

Mind Men Mona on valmentanut kevään ajan porilaisen ohjelmistotalo Hubblen tiimiä kohti entistäkin parempaa yhteistyötä. Tiimivalmennusten aiheina oli muun muassa palautetaidot sekä työstä palautuminen. Hubblen tiimi sitoutui viemään valmennusten oppeja ahkerasti käytäntöön ja näin ollen tuloksetkin olivat huikeat – prosessit kehittyivät ja uusia toimintatapoja luotiin. Tässä onkin valmennuksen suola: konkretia. Tämä vaatii meiltä valmentajilta sitä, että opit ovat mahdollisimman käytännönläheisiä ja niistä puhutaan valmennettavan tiimin arjen tasolla, sekä tiimiltä itseltään halua viedä opittua arkeen. Uudet kokeilut valmennusjakson aikana jäävät parhaimmillaan elämään ja kehittyvät entisestään!

Lähes kaikki pidemmät valmennuskokonaisuudet sisältävät jollain tasolla arvojen ja/tai kulttuurin määrittelemistä. Niin myös tässä tapauksessa. Kulttuuria ja toimintatapoja kun ei voi kehittää, jos ei ensin katsastele rehellisesti nykytilaa. Usein ohjataan tätä toimintaa jonkinlaisen canvas-työskentelyn kautta ja niin tälläkin kertaa. Suuri osa valmennustyötä on hyvien kysymysten esittäminen ja canvasit ovat hyviä työkaluja keräämään näitä vastauksineen yhteen. Samalla tiimille jää konkreettinen tuotos yhdessä määritellyistä ja sovituista asioista. Ja jotta ne eivät jää vain kauniiksi sanoiksi paperilla, tarvitaan tekoja.

Hubble onkin ollut tässäkin mielessä oikein malliasiakas, sillä alusta asti on näkynyt vahva halu sitoutua kokeilemaan uusia toimintatapoja käytännössä. Mikäli tätä ei olisi, tuskin aitoa muutosta saataisiin aikaan – suurin osa työstä kuitenkin tapahtuu valmennusten välissä ja niiden jälkeen. Hubblelaisista jäi mieleen myös rento, huumorilla höystetty olemus ja tapa toimia, sellainen sopii hyvin yksiin Mind Men kanssa. Mekään ei tykätä pönöttää, vaikka tärkeistä asioista keskustellaankin. Oppiminen tapahtuu parhaimmillaan ilon, jopa hauskuuden, kautta!

Kiitos Hubblen Janille luottamuksesta ja koko tiimille antoisasta valmennusmatkasta!

Hubblen ajatuksia yhteistyöstä pääset lukemaan täältä:
https://hubble.fi/blogi/hubble-hioi-tiimityon-timantiksi/