You are currently viewing Asiakastarina: Mind Me x Heimo Films

Asiakastarina: Mind Me x Heimo Films

Heti kesälomien jälkeen pääsimme valmentamaan tamperelaisen videotuotantoyhtiö Heimo Filmsin porukkaa palauteasioiden merkeissä. Nopeasti kasvanut yritys halusi kehittää palautekulttuuriaan ja saada vinkkejä hyvään palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen. Näin heimolaiset kirjoittivat yhteisestä valmennuspäivästä:

Mihin tarpeeseen/tilanteeseen valmennus hankittiin?

Nuori yrityksemme on kasvanut henkilömäärällisesti melko nopeasti, ja koimme että ulkopuolinen tietotaito palautteesta ja palautekulttuurista oli tähän kohtaan otollinen kokonaisuus. Kevään puserruksen keskellä välillä tuntui, että rakentavan ja yhteiseen hyvään tähtäävän palautteen antaminen saattoi itse kullakin silloin tällöin unohtua. Workshop toimi myös mielenkiintoisena ja antoisana ohjelmana yhteiselle syksyn aloittelulle kesälomien päätyttyä.

Mikä fiilis valmennuksessa oli? Entä sen jälkeen?

Pystyimme aistimaan kaikissa sellaista keskittynyttä, pohtivaa keskustelua joka silloin tällöin katkesi hyvänmeiningin naureskeluun ja vitsailuun🔥 Valmennus tarjosi jokaiselle osallistujalle rutosti uutta ajateltavaa ja reflektoitavaa omissa, mutta myös yrityksen palautekäytännöissä. Koko aamupäivän ajan asiaa käytiin läpi iloisessa tunnelmassa ja hyvässä hengessä, sopivan rennolla fiiliksellä, mutta kuitenkin vakuuttavasti ja uskottavasti. Siitä oli hyvä lähteä jatkamaan työpäivää uudet opit ja kopit taskussa!

Mitä saatiin aikaan/mikä oli lopputulos?

Valmennuksen myötä saatiin koko porukka samalle viivalle siitä, miksi palautetta annetaan, miten sitä annetaan siten, että vastaanottaja hyötyy siitä ja miten palautetta kannattaa vastaanottaa. Kaikki saivat konkreettisia vinkkejä, joiden avulla palaute, ja sitä kautta syntyvä yksilöiden ja yrityksen kehitys saadaan Heimossa uudelle tasolle! Lopputuloksena oli keveä ilmapiiri ja fiilis siitä, että keskustellut asiat todella pysyy jokaisella mukana. Saatiin myös paljon tietoa siitä, miten eri tyypit ajattelee palautekulttuurista. Samalla saimme myös ihan konkreettisia tapoja antaa parempaa palautetta. 😊

Mitä olisimme vielä toivoneet?

Hektisen arjen keskellä moni workshopissa tullut tärkeä vinkki saattaa kuitenkin unohtua aika nopeasti ja huomasimme, että käytänteet eivät välttämättä enää näkyneet seuraavalla viikolla. Ohjeiden ja tipsien jalkauttamiseen olisi syytä panostaa tottakai yrityksessä, mutta olisiko siihen esimerkiksi saatavilla apua myös Mind Me:ltä? Toki follow up -palaveri on vasta tulossa 🙂

Miten saada asiat käytännön tasolle?

Uuden tiedon lisääminen on kohtuullisen helppoa nykypäivänä, kun tietoa on saatavilla käden ulottuvilla jatkuvasti ja jopa valmiiksi pureskellussa muodossa. Huomattavasti vaikeampaa onkin tuon tiedon ja opin vieminen käytännön tasolle. Mind Me:n kokonaisuuksiin sisältyy aina follow up asiakkaan kanssa ja tässä suurimpana tarkoituksena on nimenomaan keskittyä miettimään kokeiluja arkeen – ellei näitä ole mietitty jo valmennuksessa ja siten pohdita niiden tuloksia. On totta, että suuri vastuu on asiakasyrityksellä, mutta kyllä haluamme tehdä mahdollisimman paljon töitä sen eteen, että opittu menee myös käytännön tasolle. Vasta siitä muodostuu valmennuksen todellinen arvo. Tämän esimerkkitarinan follow upissa käytiin läpi konkreettisia vinkkejä esimerkiksi kehityskeskusteluihin ja projektin läpikäymiseen palauteoppeja hyödyntäen. Mielenkiintoista kuulla Heimon kuulumisia näidenkin osalta, niinpä yhteydenpito jatkuu!